Skip to main content

De 5 leukste glutenvrije ontbijt- én lunchtentjes in Den Haag

Aan leuke ontbijt-, koffie- én lunchtentjes geen gebrek in onze mooie stad. Maar wat als je allergisch of intolerant bent voor bepaald voedsel? Ik heb zelf coeliakie, een auto-immuun ziekte waardoor ik absoluut geen gluten kan verdragen. Eén kruimel brood is al genoeg om mij een week uit te schakelen. Daarom heb ik voor de mensen die ook coeliakie hebben óf gluten sensitief zijn op een rijtje gezet welke bij tentjes waar je het lekkerste kunt ontbijten en lunchen. Kijken jullie mee?

Tip: wil je dit soort leuke tips over Studentensteden voortaan in je mail ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail!

The Welsh Bakestone – Ontbijt, lunch én gebak

Voor de mensen met coeliakie is The Welsh Bakestone een ware hemel. Alles, maar dan ook álles is glutenvrij, omdat de eigenaresse ook coeliakie heeft. Van hele broden en roze koeken tot saucijzenbroodjes en zoveel taartjes dat je haast geen keuze kan maken.

Helaas is de prachtige bakkerij aan de Loggerstraat 11 in Scheveningen gesloten. Gelukkig kun je jouw bestelling nog wel online plaatsen!

Voor meer informatie kijk je op de website van The Welsh Bakestone.

Bagels & Beans – Lunch

Bij iedere Bagels & Beans in Den Haag kun je terecht voor glutenvrije bagels en de salades kunnen ook glutenvrij gemaakt worden. Ze hebben een duidelijke allergenenkaart en weten goed om te gaan te gaan met mensen die glutenvrij eten vanwege coeliakie. Zo maken zij nieuwe verpakkingen open om kruisbesmetting zo klein mogelijk te houden. Dit alles is voor een goede prijs, bovenal heel erg lekker!

Voor meer informatie kijk je op de website van Bagels & Beans.

Yoghurt Barn – Ontbijt én lunch

Bij de Yoghurt Barn kun je, zoals de naam doet vermoeden, terecht voor heerlijke yoghurtjes. Je kunt ze van het menu kiezen, maar ook helemaal zelf samenstellen. Ze hebben de glutenvolle en glutenvrije dingen van elkaar gescheiden, waardoor de kans op kruisbesmetting heel klein wordt. Er is regelmatig te regelen dat je een glutenvrij broodje krijgt bij een bepaald menu, maar dat kan nog wel eens verschillen. Gelukkig is yoghurt met verse bramen, frambozen en chocolade on top veel lekkerder dan een glutenvrij broodje. Als je je studentenkaart laat zien krijg je ook nog eens 10% korting, hoe tof is dat?!

Voor meer informatie kijk je op de website van de Yoghurt Barn.

Club vers – Ontbijt én lunch

Bij Club Vers kun je (bijna) all day long glutenvrije pannenkoeken eten, maar kun je hier ook terecht voor heerlijke gebakjes én hebben ze een aantal heerlijke salades die glutenvrij te maken zijn! Club Vers houdt ook rekening met mensen die lactosevrij en suikervrij moeten eten. Voor ieder wat wils, voor een goede prijs én op loopafstand vanaf Den Haag Hollands Spoor.

Voor meer informatie kijk je op de website van Club Vers.

Dudok - Lunch

Gelegen tegenover het Binnenhof vind je Dudok. Een perfecte, centrale locatie voor een heerlijke lunch. Alle medewerkers zijn op de hoogte van wat een glutenvrij dieet in houdt. Ze hebben glutenvrij brood, en ze kunnen veel aanpassen zodat het toch glutenvrij is. Er is geen speciale allergenenkaart, maar de medewerkers weten wat op de kaart glutenvrij is of glutenvrij gemaakt kan worden. Mijn ervaring is zelfs dat ze na het bestellen terug komen aan tafel om te vermelden dat ze hebben gecheckt bij de chef dat wat je hebt besteld inderdaad glutenvrij is. Daar ga je toch wat relaxter van zitten! Ik raad de overheerlijke club sandwich aan of ga voor de eggs benedict met verse spinazie. Enjoy!

Op zoek naar glutenvrije restaurants? Ik schreef ook over mijn favoriete glutenvrije restaurants in Den Haag!

Groetjes, Rebecca

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Den Haag Studentenstad

Den Haag biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Haagse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, een lijst van up-coming feestjes, toegangskorting bij evenementen, een verzameling van de beste kamers, toegang tot de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Den Haag.

Studeren in Den Haag

Ga jij studeren in Den Haag? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Den Haag

Ga je in Den Haag studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Den Haag en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Den Haag

Er zijn heel veel redenen om in Den Haag te studeren en wonen tijdens je studententijd!

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Den Haag

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Den Haag Studentenstad.

Gezondheidszorg in Den Haag

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Den Haag staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.