Skip to main content

De 5 lekkerste glutenvrije restaurants in Den Haag

Vorig jaar schreef ik een blog over de 5 leukste glutenvrije ontbijt- én lunchplekjes in Den Haag. Voor mensen met coeliakie (glutenintolerantie) of een glutensensitiviteit wordt het steeds gemakkelijker om buiten de deur een hapje te gaan eten. Ik heb zelf coeliakie, en ik heb gemerkt dat in het afgelopen jaar veel meer restaurants in Den Haag rekening zijn gaan houden met het bereiden van veilig glutenvrij eten! Ik heb daarom voor jullie mijn 5 favoriete restaurants die veilige glutenvrije gerechten op tafel zetten op een rijtje gezet!

Tip: wil je dit soort leuke tips over Den Haag voortaan in je mail ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail!

Havana - Buitenhof 19

Even drie hoeraatjes voor Havana: sinds afgelopen zomer hebben ze een nieuwe kaart waar duidelijk alle allergenen op staan aangegeven. Zelf word ik daar altijd wel wat door gerustgesteld, want dat betekent dat ze er over na hebben gedacht. Ik vraag wel altijd of ze kunnen doorgeven aan de keuken dat ik echt heel ziek word van gluten, en tot nu toe is het altijd goed gegaan! Ik denk dat iedereen het wel met me eens is: bij Havana eet je de tweepersoons Nachos Caliente. En die eet je in je eentje. Het is hémels. Geloof mij, ook als je niet glutenvrij hoeft te eten. Daarnaast is Havana een ontzettend gezellig restaurant, is alles goed betaalbaar en weten ze hoe ze goede cocktails maken!

Ich Bin Ein Hamburger - Prins Hendrikstraat 53

In Den Haag zijn genoeg restaurants waar je goede hamburgers kunt eten, ook glutenvrij. Maar de burgers bij Ich Bin Ein Hamburger slaan echt alles! Ik kan je niet vertellen wat er zo speciaal aan is, maar het is gewoon alles wat je zoekt in een goede burger. Het restaurant zelf is prachtig en de sfeer is ietwat chique, dus trek wel iets leuks aan! Als ik hier ging eten wist de bediening tot nu toe altijd wat er glutenvrij was en wat niet, maar ik weet natuurlijk niet of iedereen in de bediening dat weet. Anders kun je altijd vragen naar de chef, die is sowieso op de hoogte! Ze hebben ook glutenvrij brood, dus je kan helemaal mee doen met je vrienden!

Little V - Rabbijn Maarsenplein 21

Ben jij ook zo'n fan van de Vietnamese keuken? Heb jij even mazzel, want bij Little V zijn ze ontzettend goed op de hoogte van het glutenvrije dieet. Ze maken onderscheid tussen glutenvrij eten voor hen die graag glutenvrij eten. Maar letten ook op kruisbesmetting voor hen met coeliakie. Er is geen glutenvrije kaart, maar de bediening kan je haarfijn uitleggen wat wel en niet glutenvrij is en zitten er bovenop wat betreft de kruisbesmetting. Dit restaurant is één van mijn grote favorieten als ik uiteten ga in Den Haag. Zoveel smaak en ik durf hier lekker te eten zonder zenuwachtig te zijn over of ik ziek ga worden of niet. 

Goed Eten - Reinkenstraat 66K

We hebben niet altijd zin om te koken, maar helaas zijn er niet veel opties als het gaat om gezond glutenvrij eten afhalen. Bij Goed Eten kan dit wel! Alles is hier biologisch, bijna alles is glutenvrij en lactosevrij, suikervrij, zonder E-nummers en er zijn ook een aantal vegan opties! Iedereen kan hier dus terecht! Je kunt alles afhalen, maar je kunt ook in het knusse restaurantje eten. Het restaurant heeft een open keuken waardoor de sfeer heel persoonlijk wordt, omdat het bijna lijkt alsof je op bezoek bent bij een vriend(in) en er voor je wordt gekookt. Het is een feestje om hier te eten!

De Sushimeisjes - Prins Hendrikstraat 96

Ben jij een grote sushi fan? Of zijn die All You Can Eat restaurants niet echt jouw ding en is de kans op ziek worden van de gluten daar erg groot? Dan zijn De Sushimeisjes de oplossing! De Sushimeisjes begrijpen alles van gluten, en als je in het restaurant gaat eten hebben ze ook glutenvrije sojasaus. Daarnaast is de sushi echt verrukkelijk! Ik at vroeger best vaak bij All You Can Eat sushi restaurants, en naast het feit dat ik vaak ziek werd van de gluten daar, vond ik het ook niet perse heel lekker. Maar bij De Sushimeisjes smaakt het zoals het hoort te smaken: heerlijk! Voor €2,50 kun je de sushi ook laten bezorgen! En in oktober lieten ze op Instagram weten dat er een tweede locatie komt aan de Valkenboskade 622. Toevallig zit dat op loopafstand mijn huis, dus ik ben een gelukkig mens!

Eet jij ook glutenvrij? Bij welke restaurants ga jij vaak eten? Ik schreef eerder ook over mijn favoriete glutenvrije ontbijt- en lunchplekjes. Deze zijn ook zeker de moeite waard om eens te bezoeken als je glutenvrij eet!

Liefs, Rebecca

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Den Haag Studentenstad

Den Haag biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Haagse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, een lijst van up-coming feestjes, toegangskorting bij evenementen, een verzameling van de beste kamers, toegang tot de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Den Haag.

Studeren in Den Haag

Ga jij studeren in Den Haag? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Den Haag

Ga je in Den Haag studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Den Haag en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Den Haag

Er zijn heel veel redenen om in Den Haag te studeren en wonen tijdens je studententijd!

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Den Haag

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Den Haag Studentenstad.

Gezondheidszorg in Den Haag

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Den Haag staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.