Skip to main content

Dansen in Den Haag: festivals in augustus

Ja ja, ook in augustus kunnen we weer met de voetjes van de vloer (of van het gras of het zand): er staan weer een heleboel leuke festivals op de planning in onze mooie Hofstad! Hieronder vind je een overzichtje!

Milan Summer Festival - 3 – 5 augustus

Hou je van multicultureel? Dan is het Zuiderpark jouw plek tijdens het eerste weekend van augustus. Daar vind namelijk het Milan Summer Festival plaats, wat de verschillende culturen in ons land bij elkaar brengt. Je vind er muziek, heerlijk eten uit al deze culturen en als afsluiter een mooie vuurwerkshow. Verder kun je dit weekend terecht bij Jazz aan Zee, wat drie weken lang elke zondag in augustus plaatsvind! Ook fijn: deze concerten zijn gratis, leuk om eens te gaan kijken dus.

Internationale Vuurwerkfestival - 10 – 12 augustus

Dit weekend is het weer tijd voor het Internationale Vuurwerkfestival in Scheveningen! Het festival is verspreid over twee weekenden en vind plaats op 10, 11, 17 & 18 augustus. Elke avond geven twee verschillende landen een vuurwerkshow van ongeveer 10 minuten. Naast de shows zijn er op de gehele pier ook live-optredens te vinden. Dat wordt knallend het weekend in!

Den Haag Outdoor Festival - 17 – 19 augustus

Ook dit weekend wordt er weer vuurwerk de lucht ingeschoten in Scheveningen, maar er is nog veel meer te doen in Den Haag op festivalgebied. Zo vind op zaterdag 18 augustus het Den Haag Outdoor festival plaats in het Zuiderpark, waar je je voeten eraf kan dansen op Techno, Deephouse, Urban, Disco, en nog veel meer. Ook leuk: mocht je te veel gedanst hebben, kan je altijd even chillen in de hangmatten of wat te eten halen bij de vele foodtrucks. Iets heel anders is het Historisch Festival in Scheveningen, waar je wordt meegenomen naar het verleden van het oude vissersdorp. Leuk als je van geschiedenis houdt!

Jazz in de Gracht, Wild Rooster Festival & Schollenpop - 24 – 26 augustus

Een van Den Haag’s uniekste en gezelligste festivals vind plaats dit weekend: Jazz in de Gracht! Het hele weekend geven tientallen jazzartiesten gratis concerten vanaf bootjes en drijvende podia in de grachten. Bijzonder dus, en leuk om mee te maken vanaf een terrasje aan de kade! Niet zo’n zin in jazz? Dan op naar de Grote Markt, waar je kan dansen of country en rock op het Wild Rooster Festival! Dit gratis festival heeft niet alleen heerlijke muziek maar ook een fijn barbecuemenu en natuurlijk staat het bier ook koud. Nog zo’n leuk gratis festival dit weekend is Schollenpop op het Zuiderstrand in Scheveningen. Lekker dansen in het zand op heel veel pop- en rockmuziek!

Oh Oh Intro & Embassy Festival - 30 & 31 augustus

Op de valreep van augustus kan je nog net twee leuke festivalletjes meepakken. Op 30 augustus wordt de studenten-introweek traditioneel afgesloten tijdens het gratis Oh Oh INTRO festival op het Lange Voorhout. Met DJ’s, foodtrucks en live-acts is dit een lekker vroeg begin van het weekend. De twee dagen daarna is het Lange Voorhout het toneel van het Embassy Festival, waar de verschillende culturen in Den Haag gevierd worden. Veel festivalplezier!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Den Haag Studentenstad

Den Haag biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Haagse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, een lijst van up-coming feestjes, toegangskorting bij evenementen, een verzameling van de beste kamers, toegang tot de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Den Haag.

Studeren in Den Haag

Ga jij studeren in Den Haag? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Den Haag

Ga je in Den Haag studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Den Haag en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Den Haag

Er zijn heel veel redenen om in Den Haag te studeren en wonen tijdens je studententijd!

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Den Haag

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Den Haag Studentenstad.

Gezondheidszorg in Den Haag

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Den Haag staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.