Skip to main content

Dagje cultuur snuiven | De 6 leukste musea in Den Haag

Een dagje erop uit met vrienden of vriendinnen is altijd gezellig. Vaak ga je ergens lunchen en bezoek je een paar winkels in de stad, maar heb je nou eens zin om wat anders te doen? In Den Haag zijn er onwijs veel leuke musea om te bezoeken. Wij hebben voor jou de zes leukste musea in Den Haag op een rijtje gezet die zeker een bezoekje waard zijn.

1. Escher in Het Paleis

Escher in Het Paleis is een must see. In het museum zijn ruim 120 prenten te zien. Het hele jaar door kan je genieten van de bekendste werken en een selectie van wisselende grafiek en vlakvullingen uit de creatie van Maurits C. Escher (1898 - 1972). Als je jouw collegekaart laat zien, dan scoor je een ticket voor maar € 11,50. Het museum ligt aan het einde van Lange Voorhout en is goed te bereiken vanaf Den Haag Centraal met het openbaar vervoer. Je kunt natuurlijk ook een kleine wandeling maken. Voor meer informatie kun je een kijkje nemen op de website van Escher in Het Paleis.

2. Het Maurtishuis

Het Maurtishuis mag natuurlijk niet ontbreken in deze lijst. Het museum ligt in hartje Den Haag en hier kun je het beroemde schilderij Meisje met de parel van Johannes Vermeer bewonderen. Maar ook de Anatomische les van dr. Nicolaes Tulp van Rembrandt. Daarnaast zijn er nog andere mooie collecties van wereldberoemde Nederlandse en Vlaamse 17de-eeuwse schilderkunsten te bekijken. Het Maurtishuis is gevestigd naast het Binnenhof en is makkelijk te bereiken vanaf Den Haag Centraal met het openbaar vervoer, fiets of lopend. Met je collegekaart betaal je voor een ticket € 12,50. Vanwege mogelijke drukte, is het handig om vooraf een ticket te reserveren via de website van het Maurtishuis.

3. Museum Voorlinden

Iets verder van de binnenstad van Den Haag vind je museum Voorlinden. Dit museum is gevestigd in een mooi landhuis in Wassenaar. Je vindt hier een mix van moderne en hedendaagse kunst en architectuur. Er zijn werken te bekijken van internationale kunstenaars zoals Yayoi Kusama, Ai Weiwei en Ron Mueck. Je kunt het museum bezoeken voor € 19,50 en is goed te bereiken met het openbaar vervoer. Neem een kijkje op de website van museum Voorlinden voor meer informatie en tickets.

4. Haags Historisch Museum

Benieuwd naar de historie van Den Haag? Breng dan een bezoekje aan het Haags Historisch Museum. De stadsgezichten en portretten, collecties zilverwerk en glas, poppenhuizen en Oranjalia brengen de verhalen van de stad tot leven en werpen licht op de lokale geschiedenis en cultuur. Het museum ligt in het hart van Den Haag en is gelegen aan de Hofvijfer. Daarom is het goed te bereiken met het openbaar vervoer, fiets of lopen. Met je studentenkaart is de entreeprijs € 7,50. Wil je meer informatie? Kijk dan op de website van Haags Historisch Museum.

5. Louwman Museum

Ben je een autoliefhebber? Dan moét je echt naar het Louwman museum! In het museum vind je maar liefst 275 werelds oudste privécollecties van automobielen. Variërend van antieke modellen tot zeldzame sportwagens. Je vindt er naast auto's ook oude motorfietsen. Het Louwman museum is goed te bereiken met het openbaar vervoer en voor € 19,- kun je de auto's bekijken. Tickets zijn verkrijgbaar via Louwman museum.

6. Kunstmuseum Den Haag

Het Kunstmuseum is gevestigd in het voormalige Gemeentehuis in Den Haag en je kunt hier de mooiste moderne kunst bekijken. Je vindt hier een toonaangevende collectie van moderne en hedendaagse beeldende kunst, mode en toegepaste kunst. Regelmatig heeft het Kunstmuseum tentoonstellingen die gerelateerd zijn aan mode. Daarnaast is dit dé thuishaven van Piet Mondriaan. Er zijn maar liefst 300 kunstwerken van hem te vinden. Via de website van het Kunstmuseum kun je tickets halen. Als student betaal je € 8,00 voor een ticket. Het museum is gevestigd tussen het centrum van Den Haag en Scheveningen. Je kunt er gemakkelijk komen met het openbaar vervoer of fiets.

Dit waren onze 6 musea in Den Haag die zeker een bezoekje waard zijn. Lees ook eens onze top 6 culturele hotspots in Den Haag.

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Den Haag Studentenstad

Den Haag biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Haagse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, een lijst van up-coming feestjes, toegangskorting bij evenementen, een verzameling van de beste kamers, toegang tot de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Den Haag.

Studeren in Den Haag

Ga jij studeren in Den Haag? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Den Haag

Ga je in Den Haag studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Den Haag en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Den Haag

Er zijn heel veel redenen om in Den Haag te studeren en wonen tijdens je studententijd!

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Den Haag

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Den Haag Studentenstad.

Gezondheidszorg in Den Haag

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Den Haag staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.