Skip to main content

Coronaproof dagje Den Haag

Het nieuwe studiejaar is weer gestart en je bent misschien helemaal nieuw in Den Haag. Er zijn een hoop leuke restaurants en cafés in Den Haag waar we je graag mee kennis laten maken. Maar soms kan het in deze tijd best een beetje spannend zijn om de stad ontdekken. Als je net nieuw bent, weet je namelijk niet op welke plekken de coronaregels worden nageleefd. Wij hebben daarom voor je uitgezocht waar je rondom het Plein in Den Haag coronaproof kunt eten, drinken en shoppen. Zo kun je dit stukje van Den Haag alvast op een veilige manier ontdekken!

Lunchen bij Luden

Een dagje uit moet je goed beginnen en hoe kan dat beter dan met een heerlijke lunch bij Luden. Luden heeft een groot terras op het Plein en hierdoor is er altijd wel plek. Reserveren is hier niet nodig, maar wordt in verband met corona wel op prijs gesteld. Op de website van Luden is ook meteen te zien dat zij zich zoveel mogelijk aan de coronaregels houden. Dus coronaproof lunchen moet hier zeker lukken! Ze hebben ook net het hele restaurant verbouwd en het is prachtig geworden. Dus ook een bezoekje binnen is de moeite waard!

Shoppen!

Na een goede bodem gelegd te hebben is het tijd voor het belangrijkste van de dag: het winkelen! Je wilt tenslotte wel alle leuke winkeltjes van den Haag bezoeken. In de drukke winkelstraten staan overal looprichtingen aangegeven. De winkels hebben ieder hun eigen maatregelen. Dit is even wennen en hier moet je dus rekening mee houden. We raden aan om bij de deur even te kijken wat er van je verwacht wordt. In de loop van de dag wordt het wel een stuk drukker in de stad en in het weekend is het altijd erg druk. Ga daarom lekker in de ochtend op een doordeweekse dag shoppen! Je staat dan nergens in de rij en het is in de smalle straten dan veel gemakkelijker om afstand van elkaar te houden. Dit voelt een stuk rustiger en fijner aan.

Dineren bij Cloos

Een leuk restaurant op het Plein om te dineren is Cloos. Dit restaurant zit vlak naast Luden en zoals alle restaurants op dat rijtje is ook dit weer een plaatje. Cloos is schitterend ingericht en heeft ook een terras. Het is wel een stuk kleiner dan Luden, dus het is hier ook handig om te reserveren. 

De avond afsluiten bij Millers

Na een dag shoppen en eten ben je waarschijnlijk wel toe aan een afsluitend drankje. Millers is een leuke plek om dit te doen. Dit kan doordeweeks tot 1 uur s ’nachts, maar vanaf donderdag gaat het dak eraf! Millers heeft een leuk idee bedacht om ondanks corona, toch nog een beetje uit te kunnen. Je reserveert binnen een tafel en tussen 22.30 uur en 03.00 uur staat er een dj om de beste muziek te draaien. Zo krijg je toch nog dat uitgaansgevoel en is het dus de ideale manier om je dagje Den Haag af te sluiten. Let wel op: donderdag is de minimumleeftijd om binnen te komen 18+ en in het weekend 21+. Daarnaast is het een populaire uitgaansgelegenheid en dus vaak vol. Reserveren is hier dus een must!

Coronaproof?

Alle drie de restaurants houden goed rekening met de coronamaatregelen. De tafels worden na elke gast schoongemaakt, je gegevens worden genoteerd wanneer je in het restaurant wilt eten en er is voldoende afstand tussen jou en je buren. Je kan dus gerust een dagje de stad in, alhoewel shoppen in het weekend en soms doordeweeks in de middag echt te druk is.

Ben je op zoek naar nog meer leuke restaurantjes waar je tijdens corona terecht kunt? Lees dan ook onze blog over leuke betaalbare restaurants in Den Haag!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Den Haag Studentenstad

Den Haag biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Haagse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, een lijst van up-coming feestjes, toegangskorting bij evenementen, een verzameling van de beste kamers, toegang tot de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Den Haag.

Studeren in Den Haag

Ga jij studeren in Den Haag? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Den Haag

Ga je in Den Haag studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Den Haag en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Den Haag

Er zijn heel veel redenen om in Den Haag te studeren en wonen tijdens je studententijd!

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Den Haag

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Den Haag Studentenstad.

Gezondheidszorg in Den Haag

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Den Haag staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.