Skip to main content

CBR routes in Den Haag

De dag van je rijexamen: een dag waar je dagen, weken of zelfs maanden naar hebt uitgekeken. Los van dat het veel geld kost, is het natuurlijk fijn dat je jouw rijexamen in één keer haalt. Helaas kan het verkeer onverwachte situaties met zich mee brengen. Het is daarom het beste om zo goed mogelijk voorbereid te zijn op wat je te wachten kan staan. Hier zijn een paar punten om rekening mee te houden als je jouw autorijlessen in Den Haag hebt.

CBR in Rijswijk

Je hebt jouw lessen gehad bij een rijschool in Den Haag. Het rijexamen gaat, zoals je waarschijnlijk al weet, niet met jouw eigen instructeur. Dit gaat via het CBR, Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen. Het CBR voor het afrijden in Den Haag zit in Rijswijk. Het punt waar je daarom rekening mee moet houden is dat het CBR voor de examens van Delft óók in Rijswijk zit. Dit kan betekenen dat jouw examen route van Rijswijk naar Den Haag kan zijn maar ook Rijswijk richting Delft. Jouw instructeur is hier uiteraard van op de hoogte maar zorg dat jij dat ook bent.

Verken de omgeving

Om verder te gaan over de omgeving van het CBR is hier een belangrijke tip: Verken de omgeving van de mogelijke route van je rijexamen. Zorg dat je zelfverzekerd kan wegrijden vanaf het CBR en oefen hiermee meerdere keren. Als je deze wegen vaker gereden hebt, ben je zekerder van jezelf en meer gerust gesteld tijdens je examen. Zo ken je bijvoorbeeld al de route naar de snelweg, het drukke kruispunt vlakbij of de rotonde in de buurt. Onthoud dat een goed begin het halve werk is.

Naast de snelweg

Het CBR waar je gaat afrijden ligt naast de snelweg (A4). Dit betekent dat je, hoogstwaarschijnlijk, een stuk over de snelweg gaat rijden tijdens je examen. Dit kan voor sommigen extra spannend zijn, dus zorg dat je voorbereid bent om een stuk(je) over de snelweg te rijden.

Ook, afhankelijk welke tijd je jouw examen hebt, kan het extra druk zijn rondom het CBR. Een snelweg in de buurt betekent altijd meer verkeer. Zorg dat je daar goed op voorbereid bent en oefen met jouw instructeur om in de spits te rijden.

Tussentijdse toets

Er zijn maar weinig mensen die niet zenuwachtig zijn voor hun examen. Dus voel je je gestrest of kan je jouw zenuwen bijna niet meer houden? Je bent niet de enige. Het CBR heeft hiervoor de TTT, tussentijdse toets in het leven geroepen. Je kan in dit examen alvast wennen aan het idee van een echt rijexamen. Het examen duurt even lang als het echte examen en je voert hierbij bijzondere verrichtingen uit.  Je kan zelfs, als je deze verrichtingen goed en veilig uitvoert, vrijstelling krijgen voor je echte examen. Dit is dus een win-win situatie.

Als je straks jouw examen gehaald hebt en op zoek bent naar je eerste auto lees dan: Een auto kopen? Hier moet je aan denken!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Den Haag Studentenstad

Den Haag biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Haagse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, een lijst van up-coming feestjes, toegangskorting bij evenementen, een verzameling van de beste kamers, toegang tot de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Den Haag.

Studeren in Den Haag

Ga jij studeren in Den Haag? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Den Haag

Ga je in Den Haag studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Den Haag en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Den Haag

Er zijn heel veel redenen om in Den Haag te studeren en wonen tijdens je studententijd!

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Den Haag

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Den Haag Studentenstad.

Gezondheidszorg in Den Haag

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Den Haag staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.