Skip to main content

Beste veganistische restaurants in Den Haag

Op 1 november vieren we World Vegan Day, waarna de gehele maand november ook in het teken staat van veganistisch eten. Ook wordt er gevierd dat The Vegan Society de afgelopen 50 jaar zo ongelofelijk is gegroeid. De één vindt veganistisch eten belachelijk, de ander zweert erbij. Als je denkt dat veganistisch eten bestaat uit droge happen, dan raad ik je aan toch eens een vegan dish te proberen, want het is zo bizar smaakvol en mis je eigenlijk helemaal geen vlees. Hier kwam ik achter toen ik voor Studentensteden bij SNCKBR in Utrecht ging eten; het was geweldig! Ben je toch nieuwsgierig geworden of ben je gewoon benieuwd waar je in Den Haag lekker veganistisch kan eten? Dan moet je even verder lezen want ik zocht het voor je uit!

Hortus Restaurant - Anna Paulownaplein 3

Midden in het Mesdagkwartier op een geweldige locatie vind je het Hortus Restaurant. In dit prachtige gebouw is alles vegetarisch én is er voor alles een veganistisch alternatief te bestellen. Hortus Restaurant wordt door vegans over de hele wereld gevonden en duiken ze ook vaak op in de artikelen van bekende bloggers uit de hele wereld. Niet gek dus dat dit restaurant te vinden is in dit lijstje. Niet alleen voor vegetariërs en veganisten is dit een plek waar je naartoe moet, maar voor iedereen!

FOAM - Frederikstraat 44

Sinds 2016 is FOAM dé plek waar je naartoe moet als je veganistisch eet, want het menu is volledig plantaardig. Het is een echte Health Food Hotspot waar je terecht kan voor goeie koffie, verse sappen, een goed ontbijt of heerlijke lunch. Dit alles kun je nuttigen in de mooie ruimte of in hun fijne tuin, maar heb je niet zoveel tijd, dan kun je ook alles to-go meenemen!

Veggies On Fire - Beeklaan 385 

Veggies On Fire biedt uitsluitend puur plantaardige gerechten. Daarbij komen alle producten, waar mogelijk, van biologische oorsprong en zijn ze lokaal verbouwd. Om bijvoorbeeld hun speciale Chipotle Burger net wat meer pit te geven, importeren de eigenaars gerookte Mexicaanse Chipotle Pepers zelf uit Mexico. Kom langs en probeer het eens uit!

Restaurant The Leaf - Spui 235A

Restaurant The Leaf is een 100% vegetarisch restaurant die wordt gerund door een familie. Het biedt niet alleen vegetarische opties, maar ook heel veel veganistische opties. Liefde voor mens en dier is de basis van het concept waaruit The Leaf is ontstaan. Je vindt ze in het hart van Den Haag op het Spui, dus daar kan je gemakkelijk eens langs gaan om deze gerechten die met liefde zijn bereid te proeven!

Eet jij al veganistisch en heb je tips voor andere locaties in Den Haag waar ze heerlijk vegan food maken? Laat het mij dan weten op rebecca@studentensteden.nl, dan voeg ik ze aan deze lijst toe!

Liefs, Rebecca

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Den Haag Studentenstad

Den Haag biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Haagse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, een lijst van up-coming feestjes, toegangskorting bij evenementen, een verzameling van de beste kamers, toegang tot de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Den Haag.

Studeren in Den Haag

Ga jij studeren in Den Haag? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Den Haag

Ga je in Den Haag studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Den Haag en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Den Haag

Er zijn heel veel redenen om in Den Haag te studeren en wonen tijdens je studententijd!

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Den Haag

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Den Haag Studentenstad.

Gezondheidszorg in Den Haag

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Den Haag staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.