Skip to main content

Besparen op internet en tv: zo doe je dat!

Leven anno 2023 is alles behalve goedkoop. Inflatie, hoge kosten in de supermarkt, de tank die toch elke week weer gevuld moet worden: het is voor sommigen toch elke maand weer even rekenen en budgetteren. Natuurlijk willen we ook onze vaste gemakken kunnen behouden in tijden van krimp. Internet en tv zijn immers tegenwoordig geen luxe meer! Toch kan het helpen je gebruik en pakket eens goed onder de loep te nemen. Want wat veel mensen niet weten, is dat er wel degelijk flink wat te besparen valt op internet en tv. Beetje hulp bij nodig? Wij geven je wat tips!

Kijk naar wat jij nodig hebt

Wil jij altijd en overal kunnen Netflixen of gebruik je het internet vooral gewoon voor wat zakelijk verkeer en de willekeurige e-mail? Hoe jij jouw internet gebruikt kan wel degelijk invloed hebben op de kosten die je elke maand maakt. Het is namelijk eeuwig zonde om voor een abonnement met een zware verbinding te kiezen als je hier nauwelijks gebruik van maakt. Ga ook vooral niet voor te veel Mbps wanneer je simpelweg niet zoveel waarde hecht aan razendsnel internet. Natuurlijk is het lastig om in te schatten hoeveel internet past bij jouw levensstijl. Gelukkig voorzien verschillende providers je van keuzehulpen om een beter beeld te krijgen van je internetgebruik. Voor televisie geldt overigens hetzelfde. Waarom zou je gaan voor een gigantisch pakket met honderden zenders, als je je toestel elke dag alleen maar aanzet voor het 8 uurjournaal?

Alles in één

Vrijwel alle providers bieden alles in één pakketten aan. En hoewel je misschien zou denken door aparte abonnementen in de kosten te kunnen besparen, is dit vaak niet het geval. Een pakket afsluiten bij één provider scheelt je in de verzend-, aansluit-, en administratiekosten. Bovendien is het voor jouw eigen administratie weer fijn om maar één factuur bij te moeten houden. Weeg simpelweg de providers tegenover elkaar af: vergelijk bijvoorbeeld het internet en tv van T-Mobile met die van Tele2 of KPN.

Tip: Nieuw in Den Haag? Zo schrijf je je in bij de gemeente

DSLs, kabels en glasvezel

Zonder verbondenheid zijn we nergens. Toch kan het type verbinding verschil maken in de portemonnee. DSL, kabel en glasvezel zijn verbindingsvormen die jou voorzien van internet, telefonie en een werkende televisie. Het kan lonen om te kijken welke je tot je beschikking hebt. Glasvezel is het snelste, maar nog niet overal beschikbaar. DSL is vaak het goedkoopste, maar niet even snel. Kabel zit hier tussenin, maar is vaak gelimiteerd tot één provider. 

Internet only

Misschien lees je dit allemaal en besef je je: ik kijk eigenlijk helemaal geen tv! Jij bent daarin absoluut niet de enige. Vooral jongeren en jongvolwassenen maken niet echt meer gebruik van televisie, maar zijn vooral actief op de streamingdiensten en het internet. Herken jij jezelf hierin, kan het lonen om voor een internet only abonnement te gaan. Zo betaal jij niet onnodig voor een televisie die tóch altijd uit staat en kan je investeren in goed werkend internet, zodat je altijd en overal toegang hebt tot de media die jouw voorkeur heeft. Extra tip: neem je abonnementen op deze streamingdiensten eens onder de loep. Veel Nederlanders betalen namelijk voor diensten die ze nooit of nauwelijks gebruiken.

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Den Haag Studentenstad

Den Haag biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Haagse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, een lijst van up-coming feestjes, toegangskorting bij evenementen, een verzameling van de beste kamers, toegang tot de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Den Haag.

Studeren in Den Haag

Ga jij studeren in Den Haag? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Den Haag

Ga je in Den Haag studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Den Haag en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Den Haag

Er zijn heel veel redenen om in Den Haag te studeren en wonen tijdens je studententijd!

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Den Haag

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Den Haag Studentenstad.

Gezondheidszorg in Den Haag

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Den Haag staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.