Skip to main content

7 Tips om je kamer met beperkt budget in te richten

Als student heb je vaak geen groot budget om je woning, appartement, of kamer in te richten, daarnaast is het studentenleven vaak nogal wild en hoef je ook nog niet de duurste spullen in huis, want het gaat toch kapot, wordt vies of wanneer je over een paar jaar echt een huis gaat kopen wil je toch wel nieuwe mooie spullen. Daarom willen wij je wat tips meegeven om je huis in te richten. Studentenkamers verschillen nogal in m², de een heeft maar 12 m² en een ander heeft misschien wel 25 m². Je kan een kamer dan op allerlei manieren inrichten. Wij gaan je vandaag een paar tips meegeven om het zo efficiënt en goedkoop mogelijk te doen.

1. Ga de hoogte in..

Wanneer je kamer niet groot is, is het sowieso handig om te hoogte in te gaan. Studentenkamers zitten vaak in oude herenhuizen en hebben daarom ook vaak vrij hoge plafonds. Koop daarom een hoogslaper. Hierdoor is je bed in de lucht en heb je onder je bed genoeg ruimte om bijvoorbeeld een bureau en een koelkastje kwijt te kunnen.  Zo heb je buiten je bed nog plek een om klein zit hoekje te maken. Als je kamer hoog is, het ook handig om een hoge kast neer te zetten met veel schappen, hier kun je dan al veel spullen in kwijt. Heb je geen geld voor een grote hoge kast? Koop dan een aantal planken bij bijv. de Ikea en paneelgordijnen. Zo zijn je spullen niet altijd in het zicht (wanneer er veel spullen in het zicht staan, oogt de ruimte kleiner) en kun je wel veel kwijt!

2. Hangen hangen hangen..

Hoe meer grondoppervlak er zichtbaar is, hoe groter je kamer lijkt. Zorg daarom dat je spulletjes die zouden kunnen hangen dat je die ook ophangt en dat je niet teveel op de grond neerzet. Hierbij kun je denken aan je kookgerei of pannen op een leuke manier aan de muur te hangen, of je plantjes aan de muur te hangen. Ook is het een tip om spullen te kopen met hoge poten en open poten. Wanneer je er doorheen of omheen kan kijken lijkt het ruimer in je kamer. Een goede tip is ook om een grote spiegel neer te hangen net boven de plint. Zo creëer je diepte (je kamer wordt er niet echt groter van maar het oogt groter). Bij de Ikea of Xenos hebben ze redelijk grote spiegels voor een betaalbare prijs.

3. Light up the room..

Goed licht is zeer belangrijk in een kamer. Veel mensen onderbelichten hun ruimte en daardoor wordt het donkerder en oogt alles ook kleiner. Wanneer je licht plaatst doe het dan slim. Zorg hierbij ook weer dat je zoveel mogelijk de vloer vrijlaat. Plaats bijv. spotjes in het plafond of een bureaulamp op het bureau, en wil je wel een leuke sta-lamp? Schuif je bank dan een klein stukje van de muur en plaats hem net achter de bank, dit zorgt er weer voor dat je kamer groter lijkt (allemaal optisch bedrog).

4. Bepaal je budget en stijl

Om ervoor de zorgen dat je niet in geldnood komt kun je het beste van te voren bedenken wat je ongeveer kwijt wilt zijn voor het inrichten van je kamer. Zo kun je jezelf hier een beetje aanhouden en ga je minder snel te veel uitgeven. Daarnaast is het handig om voor dat je spullen gaat kopen een stijl bepaald, om te voorkomen dat je studentenhuis een bij elkaar geraapt zooitje wordt. Misschien hou je van Newyork stijl, heel groen en licht, of juist veel met hout, of vind je het leuk om industriële look aan je kamer te geven. Zo zorg je ervoor dat je een beetje blijft kijken naar meubels in de zelfde stijl en kleuren en past het allemaal mooier bij elkaar.

5. Tweedehands en koopjes

Ga op internet of in een kringloop winkel opzoek naar leuke meubels voor in jou huis. Laat je hierbij niet te snel afschrikken door de kleur of staat van het product. Wanneer een tafeltje of krukje bijvoorbeeld van heel ouderwets donker hout is gemaakt hoeft het nog niet te zeggen dat je er niks mee kunt. Vaak wanneer je een oud product een schuurbeurtje geeft en een likje verf ziet het er heel anders uit! Ook al hoef je dan niet zo te kijken naar het uiterlijk van het product is het wel van belang dat je erna kijkt of het product nog wel goed functioneert. Wanneer je een tweehandskasje koopt of de deurtjes nog allemaal goed werken en niet bijna uit elkaar vallen, er kraken of versleten zijn.

6. Internet en Apps

Tegenwoordig zijn er genoeg websites met leuke foto’s en plaatjes van inrichtingen, hier kun je goed ideeën vandaan halen voor je eigen kamer. Download bijvoorbeeld Pinterest, hierop staan heel veel leuke foto’s en plaatjes van inrichtingen van kamers en huizen en hier kun je zelf hele goede en handige ideeën vandaan halen. Ook staan er vaak handige tips op om van bijvoorbeeld een product een heel ander product te maken. 

7. Marktplaats en ik geef weg.

Als laatste kun je natuurlijk ook nog gaan kijken op internet sites zoals marktplaats voor tweedehandspullen in de buurt. Vaak gaan deze spullen voor vrijwel niks of niks te deur uit omdat mensen hier gewoon vanaf willen. Daarnaast heb je nog op Facebook een pagina die ik geef weg heet vaak gaan die per stad of dorp. Zo kun je kijken of iemand in de buurt nog iets weggeeft wat jij misschien wel goed kan gebruiken.

Hopelijk hebben jullie wat aan deze tips en gaat het je lukken om budget en efficiënt je studentenkamer in te richten! Heb je nog geen kamer? Kijk dan eens bij ons kameraanbod of er iets voor jou tussen zit!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Den Haag Studentenstad

Den Haag biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Haagse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, een lijst van up-coming feestjes, toegangskorting bij evenementen, een verzameling van de beste kamers, toegang tot de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Den Haag.

Studeren in Den Haag

Ga jij studeren in Den Haag? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Den Haag

Ga je in Den Haag studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Den Haag en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Den Haag

Er zijn heel veel redenen om in Den Haag te studeren en wonen tijdens je studententijd!

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Den Haag

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Den Haag Studentenstad.

Gezondheidszorg in Den Haag

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Den Haag staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.