Skip to main content

5x locaties om buiten te sporten in Den Haag

Of je nu nog niet naar de sportschool kan, je liever op die kosten bespaart of gewoon graag in de buitenlucht bent, er zijn genoeg redenen om buiten te willen sporten. Gelukkig biedt Den Haag daar voldoende mogelijkheden voor. Hieronder vind je een overzicht van plekken in Den Haag waar je heerlijk in de buitenlucht kunt sporten, van yoga tot aan hardlopen.

Landgoed Clingendael

Clingendael 12a, Den Haag

Dit landgoed is een toplocatie. Het biedt zowel routes met verharde paden als open velden en een bosdeel waar je heerlijk tussen de bomen kunt hardlopen. Ook vind je er een aantal fitnesstoestellen om wat krachtoefeningen toe te voegen aan je cardio sessie in de natuur.

Haagse Bos

Bezuidenhoutseweg, Den Haag

Vlak naast het centrum vind je het stadsbos genaamd het Haagse bos. Naast dat het goed te bereiken is kun je hier heerlijk wandelen of hardlopen. Ook vind je er ligweides waar je je krachtoefeningen of yoga kunt doen. 

Meijendel

Meijendelseweg 40-42, Wassenaar

Dit mooie duingebied, wat praktisch tegen Den Haag aanligt, heeft veel te bieden. Er loopt een verhard fietspad door het gebied heen waar je kunt wielrennen. Ook biedt de omgeving, door de duinen en natuurpaden, een leuke uitdaging voor de trailrunner. Aan het einde van je sportsessie kun je deze afsluiten met een drankje of iets te eten bij Boerderij Meyendel.

Westduinpark

Clingendael 12a, Den Haag

Dit natuurgebied, gelegen tussen Kijkduin en Scheveningen, is één van de grootste van Den Haag. Je vind open vlakten, bebossing en duinvalleien. Daarnaast bestaat er nog de kans dat je tijdens je sportsessie zomaar een Schotse Hooglander tegenkomt, die hier gewoon vrij rondlopen. Via het Westduinpark kun je ook uitkomen op het Zuiderstrand.

Scheveningse Strand

Strandweg, Den Haag

Het strand kan in dit overzicht van locaties om buiten te sporten in Den Haag natuurlijk niet ontbreken. Het strand is ongeveer 4,5 kilometer lang en loopt van het Westduinpark tot aan Wassenaar. Natuurlijk is het een populaire plek om ’s zomers van de zon en de zee te genieten, maar je kunt ook gemakkelijk hier je volgende workout inplannen.

Den Haag heeft dus meer dan genoeg locaties om buiten te sporten, of het nu een grote wandeling is, een fietstocht, hardloopsessie, yoga of een fitness workout. Het kan best verfrissend en motiverend zijn om eens je standaard omgeving te wisselen voor een ander. Met dit overzicht kun je in ieder geval even vooruit. Veel plezier!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Den Haag Studentenstad

Den Haag biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Haagse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, een lijst van up-coming feestjes, toegangskorting bij evenementen, een verzameling van de beste kamers, toegang tot de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Den Haag.

Studeren in Den Haag

Ga jij studeren in Den Haag? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Den Haag

Ga je in Den Haag studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Den Haag en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Den Haag

Er zijn heel veel redenen om in Den Haag te studeren en wonen tijdens je studententijd!

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Den Haag

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Den Haag Studentenstad.

Gezondheidszorg in Den Haag

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Den Haag staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.