Skip to main content

5x de beste plekken om te picknicken in Den Haag

Als student in Den Haag mag je van geluk spreken als je een huis hebt met een fijn balkon of misschien zelfs een tuin! Helaas geldt dit maar voor weinig studenten en ben je vaak genoodzaakt om buiten je huis van de buitenlucht te genieten. Gelukkig zijn er in Den Haag een heleboel mooie, groene plekjes waar het heerlijk vertoeven is. Trommel je vrienden op, neem wat kleedjes mee en zorg voor lekkere hapjes: dit zijn de leukste plekken om te picknicken in Den Haag!

Westbroekpark

Het Westbroekpark staat bekend als één van de mooiste parken van Den Haag. En we kunnen wel begrijpen waarom. Je kunt er namelijk prachtig wandelen, je kleedje uitgooien op een van de vele velden of een roeiboot huren. Daarnaast heeft het park nog iets wat het nog bijzonderder maakt: er is een gigantische rozentuin waar tussen juni en oktober zo'n 25.000 rozen bloeien! 

Landgoed Clingendael

Tussen Den Haag en Wassenaar ligt landgoed Clingendael. De perfecte plek voor een picknick op een zonnige middag. Er zijn wel wat regels waar je je aan moet houden, zo mag je hier niet barbecuen. Vanaf eind april is de Japanse tuin te betreden op het landgoed. Deze tuin is maar acht weken per jaar open vanwege de zeldzame bomen en planten die daar groeien. Het is prachtig om te zien, dus mocht je in de buurt zijn als de Japanse tuin open is: ga erheen! 

Paleistuin

Midden in het centrum en een super toffe plek is de Paleistuin! Vanaf de buitenkant niet te zien, maar verstopt tussen het Paleis Noordeinde, het Koninklijk Archief en de Koninklijke Stallen vind je de prachtige koninklijke tuin. Je kunt er heerlijk wandelen langs de bloemengazons, vijvers en bomen. Ook is er sinds 2017 een heus labyrint met 7 paden, één van de oudste vormen ooit gevonden. Voor een picknick ben je in de Paleistuin aan het goede adres, je kunt zelfs een picknickmand halen bij Lapsang!

Haagse Bos

Het Haagse Bos wordt gezien als de groene ingang van Den Haag. Het begint bij het Malieveld en loopt helemaal door tot aan Wassenaar. Het bezet zo'n 100 hectare grond, waarin meerdere bossen en parken zijn dus genoeg plek om je kleedje neer te leggen en te genieten van een welverdiende picknick. 

Op het strand

Parken zijn natuurlijk het leukste om te gaan picknicken als het lekker weer is, maar een absolute must-do is toch wel een picknick op het strand van Scheveningen. Maak wat lekkere zomerse recepten en geniet met je voetjes in het zand van de zon die ondergaat. Dit zijn toch wel de beste avonden!

Tip: wil je dit soort leuke tips over Den Haag voortaan in je mail ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Den Haag Studentenstad

Den Haag biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Haagse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, een lijst van up-coming feestjes, toegangskorting bij evenementen, een verzameling van de beste kamers, toegang tot de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Den Haag.

Studeren in Den Haag

Ga jij studeren in Den Haag? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Den Haag

Ga je in Den Haag studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Den Haag en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Den Haag

Er zijn heel veel redenen om in Den Haag te studeren en wonen tijdens je studententijd!

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Den Haag

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Den Haag Studentenstad.

Gezondheidszorg in Den Haag

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Den Haag staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.