Skip to main content

5 tips om telefoon problemen te voorkomen

Heb je weleens nagedacht over de tijd die je dagelijks op je telefoon doorbrengt en ben je verbaasd over het aantal uren? Zeer begrijpelijk, gezien de belangrijke rol die de telefoon in ons dagelijks leven speelt. Daarom is het belangrijk dat de telefoon goed werkt en eventuele problemen snel worden opgelost. In samenwerking met ThePhoneLab bieden we in dit artikel tips om problemen met je telefoon te voorkomen. We behandelen vijf
veelvoorkomende problemen en hoe je deze kunt oplossen.

1.Telefoon laadt niet meer op, wat nu?!

Dit kan vervelend zijn, vooral als je plannen hebt om de deur uit te gaan en je batterij leeg is. Als je al van alles hebt geprobeerd, zoals verschillende laders en draadloze oplaadstations, zijn er nog een paar dingen die je kunt controleren. Mogelijk zit er bijvoorbeeld stof in je oplaadpoort. Ook kan het gebruik van de juiste lader het verschil maken, vooral bij iPhones. Als niets helpt, kan het zijn dat je batterij aan vervanging toe is of dat je telefoon gerepareerd moet worden. Een zwakke accu is echter geen reden om je telefoon te vervangen. Een batterij reparatie kan ervoor zorgen dat je toestel nog jaren meegaat. Voor beide problemen kun je bij een professionele reparateur zoals ThePhoneLab terecht.

2. Is mijn scherm stuk?

Het is frustrerend als je scherm niet meer reageert op swipes, drukken of tikken, omdat je via het scherm met je telefoon communiceert. Afhankelijk van je toestel zijn er enkele stappen die je kunt ondernemen om dit probleem op te lossen. Allereerst kun je proberen het apparaat opnieuw op te starten en eventueel een harde reset uit te voeren. Als het probleem niet door de hardware wordt veroorzaakt, kan het scherm zelf beschadigd zijn. Dit is vooral duidelijk als er dikke barsten op het scherm zitten, maar schade aan het scherm kan ook onzichtbaar zijn. In dat geval is schermvervanging vaak de enige oplossing.

3. Telefoon start niet op

Net als wij hebben apparaten soms wat opstarttijd nodig. Er zijn verschillende oorzaken voor het probleem en dus verschillende oplossingen om het te verhelpen. De meest voor de hand liggende, maar vaak over het hoofd gezien, oorzaak is een lege batterij. Omdat je dacht dat je het apparaat de vorige nacht had opgeladen. Controleer dus altijd eerst de batterij. Als dit het probleem niet oplost, kun je de stappen uit tip 2 proberen. Je kunt ook te maken hebben met een niet-functionerend zwart scherm. Bij sommige toestellen, zoals die van Samsung, kun je aan het statuslampje zien of het apparaat is opgestart. Zo kun je
vaststellen of het scherm probleem wel of niet de oorzaak is.

4. Geheugenproblemen

Als je vaak foto's en video's maakt, muziek downloadt of veel apps gebruikt, kan het geheugen van je telefoon snel vol raken. Dit kan vervelende problemen veroorzaken, zoals traagheid, bevriezing van het scherm en foutmeldingen. Om geheugenproblemen te voorkomen, is het belangrijk om regelmatig je foto's, video's en andere bestanden op te schonen en oude of ongebruikte apps te verwijderen. Als je nog steeds geheugenproblemen hebt, kun je overwegen om een externe geheugenkaart te kopen of je cloudopslag te gebruiken om bestanden op te slaan. Dit kan ook helpen bij het vrijmaken van ruimte op je apparaat.

5. Oververhitting

Een telefoon die te warm wordt, kan erg gevaarlijk zijn en kan leiden tot schade aan de batterij en andere onderdelen van je apparaat. Dit kan verschillende oorzaken hebben, zoals het gebruik van zware apps, een slecht functionerende ventilator of het blootstellen van je telefoon aan direct zonlicht. Om oververhitting te voorkomen, kun je het beste je telefoon uit de buurt van hittebronnen houden, zoals een oven of radiator. Ook kun je zware apps afsluiten als je ze niet gebruikt en ervoor zorgen dat je telefoon niet te lang in direct zonlicht ligt. Als je toch merkt dat je telefoon te warm wordt, laat hem dan afkoelen voordat je hem
weer gebruikt.

Tot slot is het altijd aan te raden om je telefoon regelmatig te laten nakijken door een professionele reparateur om eventuele problemen te voorkomen. ThePhoneLab biedt een gratis apk of diagnose aan, ideaal als je niet zeker bent van je zaak. Je kunt langskomen bij ThePhoneLab Den Haag - Denneweg in de winkel of aan de Frederik Hendriklaan. Hopelijk zorgen deze tips ervoor dat je altijd optimaal gebruik kunt maken van je apparaat. Veel succes!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Den Haag Studentenstad

Den Haag biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Haagse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, een lijst van up-coming feestjes, toegangskorting bij evenementen, een verzameling van de beste kamers, toegang tot de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Den Haag.

Studeren in Den Haag

Ga jij studeren in Den Haag? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Den Haag

Ga je in Den Haag studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Den Haag en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Den Haag

Er zijn heel veel redenen om in Den Haag te studeren en wonen tijdens je studententijd!

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Den Haag

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Den Haag Studentenstad.

Gezondheidszorg in Den Haag

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Den Haag staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.