Skip to main content

5 leuke bijbaantjes voor studenten

Als student ben je veelal bezig met school. Naast school wil je natuurlijk ook wat geld verdienen, zodat je leuke dingen kunt doen met vrienden, uit eten kunt gaan of voor een leuke vakantie kunt sparen. Het is niet altijd even makkelijk om een bijbaan te vinden die ook bij je studie past. Je kunt bijvoorbeeld diverse vacaturesites bekijken, om zo een bijpassend baantje te vinden. Zo vind je eenvoudig vacatures in Zuid-Holland. Maar ook als je specifiek naar vacatures in Den Haag zoekt, heb je online een mooi overzicht. Naast een studiegerelateerde bijbaan, kun je met de volgende 5 bijbaantjes ook goed bijverdienen als student.

1. Oppaswerk

Houd je van kinderen en vind je het leuk om op te passen? Veel ouders zijn op zoek naar een geschikte oppas voor hun kinderen. Vaak is het mogelijk om de avonduurtjes of het weekend met oppaswerk te vullen. Weet je niet zeker of oppassen iets voor je is? Je kunt dan online een oppas-test doen. Op die manier weet je direct of je geschikt bent voor dit type baan.

Het voordeel van oppassen, is dat het goed te combineren is met een studie, school of een andere baan. Het is vrij flexibel werk, aangezien het op oproepbasis is. Heb je bijvoorbeeld standaard een middagje vrij, omdat je geen college hebt? Dan is het goed om te weten dat veel ouders een oppas zoeken voor de naschoolse opvang. Een voordeel is bovendien dat je zelf je uren bepaalt, maar ook je tarief.

2. Bijles geven 

Ben jij goed in wiskunde, talen of andere vakken en kun je dat goed uitleggen? Overweeg dan om bijles te geven. Het geven van bijles is zeer flexibel werk, omdat je de uren kunt afspreken met degene die les wil hebben of eventueel met de ouders. Veel ouders voeden hun kinderen tegenwoordig tweetalig op. Volg je een talen- of bètastudie, dan kun makkelijk een centje bijverdienen door bijles te geven! 

3. Boodschappen bezorgen

Steeds meer mensen kiezen ervoor om hun boodschappen thuis te bezorgen. Veel mensen vinden het prettig als ze niet zelf langs de supermarkt hoeven. Aangezien de meeste mensen pas na vijf terugkomen van werk, worden de boodschappen veelal in de avonduren bezorgd. Veel bezorgdiensten zijn dan ook op zoek naar studenten of mensen die naar een bijbaantje zoeken. Het is zeer flexibel werk, aangezien je wekelijks kunt aangegeven wanneer je beschikbaar bent. Voordeel is dat je zowel met de fiets, als met de auto kunt bezorgen. Dus ook als jij geen autorijbewijs hebt, kun je alsnog aan de slag.

4. Administratief werk vanuit huis

Wist je dat veel bedrijven studenten inschakelen voor het controleren en invoeren van gegevens? Dit wordt ook wel data-entry genoemd. Het is relatief eenvoudig werk, maar wel secuur werk. Als je lang en geconcentreerd kunt werken, dan is administratief werk vanuit huis mogelijk iets voor jou. Voor dit werk is vaak geen diploma vereist. Dat maakt het werk vrij toegankelijk!

5. Het vertalen van teksten

Vind jij talen helemaal geweldig en volg je bijvoorbeeld een taalstudie of ben je tweetalig opgevoed? Je kunt dan vrij snel aan de slag als vertaler van teksten. Als freelancer kun je aan de slag voor bedrijven over de hele wereld. Grote multinationals, webshops en andere bedrijven willen hun diensten en producten vaak ook in andere talen aanbieden. Als jij het leuk vindt om je met taal bezig te houden, dan is een bijbaan als vertaler ideaal! De Hofstad is internationaal georiënteerd. Er zijn dus zat vacatures in Den Haag te vinden. 

 

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Den Haag Studentenstad

Den Haag biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Haagse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, een lijst van up-coming feestjes, toegangskorting bij evenementen, een verzameling van de beste kamers, toegang tot de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Den Haag.

Studeren in Den Haag

Ga jij studeren in Den Haag? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Den Haag

Ga je in Den Haag studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Den Haag en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Den Haag

Er zijn heel veel redenen om in Den Haag te studeren en wonen tijdens je studententijd!

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Den Haag

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Den Haag Studentenstad.

Gezondheidszorg in Den Haag

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Den Haag staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.