Skip to main content

4x de lekkerste cocktail recepten!

Krijg je inmiddels al een beetje genoeg van de bordspelletjes en cake bakken? Dan wordt het tijd voor iets anders: cocktails maken! Afgelopen weken heeft de zon al veel geschenen. Typisch van dat weer voor een cocktail op het terras. Helaas ziet het ernaar uit dat we de terrassen voorlopig moeten ontwijken. Maar dat betekent natuurlijk niet dat je geen cocktails kan drinken. Je vindt hieronder 4x de lekkerste cocktail recepten, enjoy!

Mojito

Een klassieker! De Mojito is niet alleen heel populair, maar ook heel lekker om te drinken. De Mojito ziet er altijd goed en fris uit en is supersimpel om te maken. Je maakt het zomerse drankje binnen no time. Schenk witte rum (50 ml), versgeperst limoensap (15 ml), suikersiroop (15 ml) en bruiswater (60 ml) in een glas. Voor de ultieme Mojito smaak is het belangrijk dat je wat muntblaadjes erbij doet met een stamper. Vul vervolgens het glas tot net onder de rand met crushed ijs. Wil je de Mojito er perfect uit laten zien? Steek er dan nog een takje met wat muntblaadjes in en doe een stukje limoen bovenop het ijs. Cheers!

Cosmopolitan

Heb jij al wat ervaring met het shaken van cocktails? Pak die shakebeker er maar bij! Vul de cocktailshaker voor de helft met ijsblokjes. Voeg hier vervolgens 45 ml wodka, 30 ml triple sec (sterke likeur), 30 ml cranberrysap en limoensap van een halve limoen aan toe. Zet een muziekje aan en…. Shaken! Pak een gekoeld glas (liefst een mooi martiniglas) en schenk het drankje door een zeef. Zet het partje limoen op de rand van het glas en genieten maar!

Moscow Mule

Bij deze cocktail vormen wodka en gemberbier de basis. Zorg voor een goed gekoeld glas dat je kan vullen met ijs. Schenk hier 45 ml wodka bij en knijp twee limoenpartjes uit boven het drankje. Vul je drankje vervolgens met een gemberbiertje (120 ml) aan. Roer een paar keer en je begrijpt meteen waarom dit drankje tot de lekkerste cocktail recepten behoort!

Tequila Sunrise

Ben jij niet zo’n liefhebber van rum of wodka? Dan is een cocktail met tequila misschien wel iets voor jou! Zorg voor een koud longdrinkglas en doe hier ijsblokjes in. Vervolgens schenk je hier 45 ml tequila 90 ml sinaasappelsap bij, roer dit goed door elkaar. Je hoeft nu alleen nog maar wat grenadine of crème de cassis toe te voegen. Doe dit op gevoel of houd ongeveer 15 ml aan. Nu is het tijd om te wachten en de zwaartekracht zijn werk te laten doen tot je een prachtige zonsopkomst in je glas ziet!

Bij een goede cocktail hoort natuurlijk ook lekker eten! Lees voor inspiratie onze blog met studentproof zomer recepten!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Den Haag Studentenstad

Den Haag biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Haagse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, een lijst van up-coming feestjes, toegangskorting bij evenementen, een verzameling van de beste kamers, toegang tot de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Den Haag.

Studeren in Den Haag

Ga jij studeren in Den Haag? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Den Haag

Ga je in Den Haag studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Den Haag en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Den Haag

Er zijn heel veel redenen om in Den Haag te studeren en wonen tijdens je studententijd!

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Den Haag

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Den Haag Studentenstad.

Gezondheidszorg in Den Haag

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Den Haag staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.