Skip to main content

4 tips om je scriptie in de tweede kans wél te halen

Heb jij je scriptie in de eerste kans niet gehaald? Dan baal je waarschijnlijk als een stekker (en dat is nog zacht uitgedrukt)! Afgelopen zomer was ik een van de gelukkigen die haar scriptie nog een keer mocht schrijven. Yehesss! Toch zette ik mijn schouders eronder en kon ik in september beginnen aan een pre-master.

1. Benut je feedbackmoment optimaal

Wanneer jij je scriptie de eerste keer niet haalt, volgt er waarschijnlijk een feedbackmoment. Maak hier goed gebruik van en wees niet bang om te vragen. Staan er dingen in je eerste versie waar je niet zeker over bent? Kaart dit dan aan. Je begeleider is in de zomermaanden waarschijnlijk niet bereikbaar. Het is dus goed om tot in detail je scriptie te bespreken. Better safe than sorry!

2. Maak een goede planning

Tijdens de zomer zijn er zoveel leuke dingen waar je bij wilt zijn, dat het heel belangrijk is om een goede planning te maken. Plan alle feestjes, festivals en reizen in, maar zorg ook dat er vaste dagen zijn waarop je aan je scriptie zit (en hou je hier ook aan!). Met alle afleiding is er een grote kans dat je jouw scriptie weleens links laat liggen. Voor je het weet is de deadline al in zicht en moet je een eindsprint trekken. Dit is niet alleen heel onverstandig, maar ook heel zwaar!

3. Vraag om hulp

Wanneer je het echt even niet meer ziet zitten, is het goed om hulp te vragen. Je vrienden en familie willen ook dat jij afstudeert en hebben vast wel even tijd om je te helpen. Al is het maar om de spelling te checken of te helpen bij de vormgeving. Soms is dat kleine beetje hulp net genoeg om jou weer te motiveren.

4. Zet je scriptie op #1

Terwijl jouw vrienden in de zon liggen, zit jij binnen achter je laptop. Word je hier blij van? Nee. Maar wanneer jij je diploma in ontvangst neemt, is het ’t zeker waard!

Kijk jij er al naar uit om te reizen na je studie? Dan is deze checklist superhandig! 

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Den Haag Studentenstad

Den Haag biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Haagse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, een lijst van up-coming feestjes, toegangskorting bij evenementen, een verzameling van de beste kamers, toegang tot de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Den Haag.

Studeren in Den Haag

Ga jij studeren in Den Haag? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Den Haag

Ga je in Den Haag studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Den Haag en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Den Haag

Er zijn heel veel redenen om in Den Haag te studeren en wonen tijdens je studententijd!

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Den Haag

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Den Haag Studentenstad.

Gezondheidszorg in Den Haag

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Den Haag staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.