Skip to main content

4 tips om goed voorbereid de examens in te gaan

Het einde van het schooljaar nadert en dat betekent maar één ding: de examens zullen komen. Dit is een stressvolle tijd, maar gelukkig zijn er manieren om je goed voor te bereiden en met zelfvertrouwen de examens in te gaan. In dit artikel geven we je vier handige tips die je kunnen helpen bij je examenvoorbereiding.

Maak een planning

Een goede planning is essentieel voor een succesvolle examenvoorbereiding. Begin op tijd met het maken van een overzicht van alle examens en onderwerpen die je op tijd moet leren. Verdeel de leerstof over de beschikbare tijd en maak een realistische planning. Zorg ervoor dat je voldoende tijd neemt voor elk vak, zodat je alles rustig kunt doornemen en oefenen. Een planning geeft structuur en helpt je om overzicht te houden, wat stress kan verminderen.

Maak gebruik van verschillende leermethoden

Alle mensen leren op hun eigen manier. Het is van cruciaal belang om te bepalen welke leermethode het beste bij jou past. Sommige studenten leren het beste door te lezen, terwijl anderen juist baat hebben bij het maken van samenvattingen of het luisteren naar uitleg. Experimenteer met verschillende leermethoden en ontdek wat voor jou het meest effectief is. Door gebruik te maken van verschillende methoden blijft de studiestof beter hangen en wordt het leren interessanter en afwisselender.

Oefen met oude examens

Een uitstekende manier om zich voor te bereiden op de examens is door eerdere examens te oefenen. Deze zijn vaak online te vinden of verkrijgbaar bij je docent. Door oude examens te maken krijg je een beter beeld van de vraagstelling en kun je wennen aan de tijdsdruk. Bovendien kun je zo controleren of je de stof goed beheerst en waar je eventueel nog extra aandacht aan moet besteden. Oefenen met oude examens is een effectieve manier om jezelf klaar te stomen voor de echte examens.

Zorg voor voldoende ontspanning

Hoewel het belangrijk is om veel te leren en hard te werken, is het ook belangrijk om voldoende te ontspannen. Een uitgerust lichaam en een ontspannen geest presteren namelijk beter. Zorg ervoor dat je regelmatig pauzes neemt tijdens het studeren en plan momenten in waarop je jezelf kunt ontspannen. Ga bijvoorbeeld een stuk wandelen, sporten of een hobby uitoefenen. Door af en toe je gedachten te verzetten en te ontspannen, kun je stress verminderen en je concentratie verbeteren.

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Den Haag Studentenstad

Den Haag biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Haagse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, een lijst van up-coming feestjes, toegangskorting bij evenementen, een verzameling van de beste kamers, toegang tot de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Den Haag.

Studeren in Den Haag

Ga jij studeren in Den Haag? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Den Haag

Ga je in Den Haag studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Den Haag en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Den Haag

Er zijn heel veel redenen om in Den Haag te studeren en wonen tijdens je studententijd!

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Den Haag

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Den Haag Studentenstad.

Gezondheidszorg in Den Haag

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Den Haag staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.