Skip to main content

3x echte student essentials

Wat heb je nu echt nodig als student? Ik vertel je welke 3 dingen het belangrijkste zijn voor tijdens je studententijd!

Een hobby als student

En nee, dan bedoel ik niet elke donderdag op studentenavond meters bier naar binnen werken. Tijdens je studie zal je ongetwijfeld tegen moeilijke dagen of zelfs weken aanlopen. Stress is vaak prominent aanwezig. Deadlines, afspraken, presentaties, hoorcolleges. Essentieel is het dan om iets te hebben waar je plezier en energie uit haalt. Iets wat jouw ding is en waar je ook echt tijd voor vrij maakt. Zelfs al is je hobby series kijken! Neem het serieus, ga erin op, investeer in je hobby en zorg dat je studententijd niet een grote waas van stress en feesten is. Door je bezig te houden met iets waar je gelukkig van wordt, raak je ontspannen het zorgt ervoor dat je altijd een uitlaatklep hebt. Je zal zien dat je alle studie obstakels net wat beter kan hebben.

Een fiets

Hoe ver of dichtbij je ook woont van je school, een fiets is altijd handig. Fiets er mee naar het station, naar school of naar het huisfeest van je studiegenootje. Door een fiets beschikbaar te hebben en hem vaker te gebruiken blijf je ook nog eens actiever. De meeste studenten zullen nog geen auto hebben en zo’n scooter is natuurlijk funest voor je conditie. Tripjes naar de supermarkt gaan sneller, je kan meer meenemen aan je stuur of in een krat voorop en je kunt iemand van een lift voorzien. Maar in een stad als Den Haag loop je natuurlijk wel veel risico. Fietsen die gejat worden, verlichting die gesloopt wordt, of het fietsendepot die weer eens een schoonmaak rondje doet. Om dit wat makkelijker te maken kun je bijvoorbeeld kijken naar iets als een Swapfiets. Dit is geen grote uitgave, bij schade kun je je fiets inleveren en krijg je er meteen weer een mee en bij diefstal heb je voor een laag bedrag op tonen van je fietssleutel ook weer een nieuw exemplaar. Zit je liever niet aan zo’n abonnement vast? Als je veel in de buurt van de stad moet zijn kun je ook met Mobike per rit betalen. Een ritje van 20 minuten is maar een schamele €1,- en voor €12,- rijd je een hele maand onbeperkt! Let hierbij wel op waar je bent, de fietsen zijn niet in heel Den Haag te vinden. Kijk even op de website van Mobike voor meer info hierover. 

Een goeie vriezer

Dit klinkt heel stom, maar het scheelt zo veel! De meeste studenten die ik ken hebben zo’n goedkope tafelmodel koelkast waar een mini vries stuk in zit. Zo’n vakje waar nog net een pak diepvries spinazie en een vervormd waterijsje in passen. Ik vroeger ook! Toch is het aan te raden even flink te sparen en een grotere koelkast/vriezer combinatie of desnoods een losse vriezer aan te schaffen. Ik ben hier zelf voor naar de kringloop gegaan en heb er voor een prikkie een op de kop getikt! Waarom is dit zo belangrijk? Het kost 1 keer wat meer geld, maar zal je zoveel geld besparen! Restjes invriezen en aanbiedingen inslaan zorgen voor veel lagere boodschappenkosten op de lange termijn. Ook zijn producten als diepvriesgroente en fruit vele malen goedkoper, maar als je ze nergens in kunt stoppen zonder dat het ontdooid heb je daar natuurlijk niks aan.

Als je inclusief huurt hoef je je ook nog eens niet druk te maken om extra energie kosten en woon je met veel huisgenoten dan kun je misschien zelfs de aanschafkosten verdelen! Kijk op de website van Kringloop Den Haag waar een kringloop bij jou in de buurt is. 

TIP: Let bij het uitzoeken van een tweedehands koelkast of vriezer vooral op hoe goed de deur dicht blijft door een geld briefje ertussen te doen. Kun je het briefje er zo uit trekken? Dan sluit hij niet goed meer en kun je beter een andere kiezen.

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Den Haag Studentenstad

Den Haag biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Haagse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, een lijst van up-coming feestjes, toegangskorting bij evenementen, een verzameling van de beste kamers, toegang tot de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Den Haag.

Studeren in Den Haag

Ga jij studeren in Den Haag? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Den Haag

Ga je in Den Haag studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Den Haag en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Den Haag

Er zijn heel veel redenen om in Den Haag te studeren en wonen tijdens je studententijd!

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Den Haag

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Den Haag Studentenstad.

Gezondheidszorg in Den Haag

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Den Haag staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.