Skip to main content

3 redenen om je studie in het Engels te doen!

Steeds meer hogescholen en universiteiten bieden een studie in het Engels aan. De keuze tussen de Nederlandse of de Engelse variant ligt van de studie dan in jouw handen. Maar hoe maak je die lastige keuze? En waarom zou je voor een Engelstalige variant kiezen als je in Nederland wil gaan werken? Dat leg ik je uit in deze blog! Lees je mee?

Beheersing van de Engelse taal

Dit is natuurlijk wel één van de eerste redenen die een groot voordeel geeft. De beheersing van de Engelse taal, ook in Nederland, maakt je wereld net iets groter. Veel bedrijven werken internationaal en hebben klanten of partners over de grens. Dit betekent dus, als je voor zo’n bedrijf gaat werken, dat er van je wordt verwacht dat je professioneel Engels kunt spreken en schrijven. Als jouw Engels nog niet zo goed is, zal dit normaal gezien geen probleem zijn bij de aanmelding van je studie. De Engelse taal went snel en je zal al een groot verschil merken na het eerste halfjaar.

Ontwikkeling van interculturele gevoeligheid

Hiermee wordt bedoeld dat jij je bewust bent van je eigen cultuur, deze niet verliest, maar je je wel kunt verplaatsen in een andere cultuur en flexibel kunt omgaan met verschillende normen en waardes. Een internationale studie helpt je hierbij. Je ziet namelijk dat Engelstalige studies niet alleen Nederlandse studenten aantrekt, maar studenten van over de hele wereld. Je hebt een multiculturele klas waarvan ongeveer de helft met de Nederlandse cultuur is opgegroeid. Dit betekent dat wij als Nederlanders moeten begrijpen dat niet alle culturen altijd stipt op tijd zijn op afspraken. Wij zullen dit snel zien als onbeschoft terwijl dit voor hen nooit zo bedoeld is. Voornamelijk bij hbo-opleidingen zijn er veel groepsopdrachten. De groepsopdrachten op internationale opleidingen zullen net iets meer uitdagingen met zich meebrengen. Buitenlandse studenten hebben vaak een andere kijk op dingen en dit zorgt voor interessante gesprekken. Je zal hier veel van leren en je zal merken dat je mensen van andere culturen veel beter leert begrijpen. Gaaf, toch?

Werken over de hele wereld

Zoals eerder benoemd in deze blog, maakt het jouw wereld net iets groter als je de Engelse taal op professioneel gebied kan spreken en schrijven. Dit betekent dat je in het buitenland kunt gaan werken, in Nederland kunt samenwerken met internationale partners en een schakel kunt zijn tussen twee internationale bedrijven. De maatschappij waar we momenteel in leven verwacht dat we meegaan met alle technologische en economische vooruitgangen. Dit kan betekenen dat als je een marketing wil gaan doen, je niet alleen de behoeftes van Nederland moet leren kennen maar ook die van onze buurlanden.

Uiteraard hebben alle voordelen ook zijn nadelen. Sommige studenten willen de Nederlandse taal nog beter ontwikkelen en dan is het natuurlijk beter om voor een Nederlandstalige studie te gaan. Weet jij nog helemaal niet wat je wilt gaan doen? Check dan hier hoe je een studiekeuze maken aanpakt!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Den Haag Studentenstad

Den Haag biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Haagse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, een lijst van up-coming feestjes, toegangskorting bij evenementen, een verzameling van de beste kamers, toegang tot de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Den Haag.

Studeren in Den Haag

Ga jij studeren in Den Haag? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Den Haag

Ga je in Den Haag studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Den Haag en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Den Haag

Er zijn heel veel redenen om in Den Haag te studeren en wonen tijdens je studententijd!

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Den Haag

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Den Haag Studentenstad.

Gezondheidszorg in Den Haag

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Den Haag staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.