Skip to main content

10 tips voor het halen van je rijbewijs

Je rijbewijs halen is natuurlijk superleuk en hoort een beetje bij je studerende tijd (of nog als je op de middelbare school zit). Echter is het hebben van je rijbewijs vaak leuker dan het behalen van. Het kost namelijk best wel veel tijd en het kan daarnaast ook nog redelijk moeilijk zijn. Je bent niet de enige als je er halverwege eigenlijk niet zo'n zin meer in hebt. Maar onthoud dat het allemaal voor een goed doel is: je rijbewijs! Om je toch door je rijlessen heen te slaan, kun je onderstaande 10 tips eens goed doornemen. Succes!

1. Geen haast

Blijf eraan denken dat je geen haast en druk hebt om je rijbewijs te halen. Als je wel deze druk voelt of als je een deadline hebt voor je rijbewijs, kan het zijn dat je je minder goed kunt focussen op de rijlessen zelf. 

2. Wees niet bang

Natuurlijk kan het zo zijn dat je bang bent als je voor de eerste paar keren in de auto stapt. Maar je bent niet voor niets aan het leren. Onthoud dat jouw rijlesinstructeur altijd kan ingrijpen als het mis dreigt te gaan. Laat de angst dus niet je concentratie overwinnen!

3. Zoek de juiste rijschool

Zorg ervoor dat je een rijschool kiest die bij jou en jouw behoeftes past. Een rijschool Den Haag zoeken is een zorgvuldige klus die je niet moet onderschatten. Kosten, services, rijles tijden of dergelijke kunnen je uiteindelijk enorm gaan irriteren. 

4. Voel je op je gemak bij je instructeur 

Je gaat veel tijd doorbrengen met je rijlesinstructeur. Ook gaat hij/zij je wellicht irriteren als je dingen moet aanleren. Toch is het belangrijk dat je je op je gemak voelt en je graag dingen van die persoon leert. 

5. Zorg dat je er niet uitraakt 

Rijlessen vergt geduld en tijd. Als jij besluit om weken te stoppen, raak je er weer volledig uit en kun je uiteindelijk bijna opnieuw beginnen. Kies dus een periode waar je in één stuk door kunt lessen en probeer geen grote pauzes in te lassen.

6. Haal je theorie op tijd

Iets wat je misschien zou onderschatten tijdens je rijlessen is je theorie-examen. Hoe vervelend zou het zijn als je mag afrijden maar je hebt je theorie nog niet? Zorg er dus voor dat je die op tijd inplant! 

7. Vraag of ze op tijd jouw praktijkexamen willen inplannen

Tegenwoordig staan er lange wachtrijen voor een praktijkexamen. Probeer deze dus op tijd in te plannen.

8. Wordt niet té zelfverzekerd

Als het rijlessen je op een gegeven moment gaat vervelen en je hebt het gevoel dat je het wel kunt, ga je misschien overmoedig worden. Waak hiervoor, anders ga je stomme foutjes maken en heb je geen plezier meer tijdens je autorijles Den Haag.

9. Overdrijf

Probeer alles wat je leert te overdrijven. Andere mensen moeten zien dat jij veilig rijdt, dus voer alle handelingen overdreven uit.

10. Probeer er de lol van in te zien

Probeer het leuk te blijven vinden, jezelf uit te dagen en een beetje optimistisch te blijven. Dan hou je het een stuk langer vol!

Rijschool Gul al meer dan 10 jaar gespecialiseerd in autorijlessen en motorrijlessen in Den Haag.

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Den Haag Studentenstad

Den Haag biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Haagse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, een lijst van up-coming feestjes, toegangskorting bij evenementen, een verzameling van de beste kamers, toegang tot de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Den Haag.

Studeren in Den Haag

Ga jij studeren in Den Haag? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Den Haag

Ga je in Den Haag studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Den Haag en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Den Haag

Er zijn heel veel redenen om in Den Haag te studeren en wonen tijdens je studententijd!

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Den Haag

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Den Haag Studentenstad.

Gezondheidszorg in Den Haag

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Den Haag staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.