Skip to main content

10 Tips om jouw rijlessen te rocken

Op een moment kom je op een leeftijd dat je je rijbewijs mag gaan halen. Misschien zit jij hier nog helemaal niet op te wachten, of kijk je hier juist al heel lang naar uit. Hoe dan ook, rijles is voor de meesten geen appeltje eitje. Ben jij al zenuwachtig voordat je begint of kijk je op tegen iedere nieuwe les? Je bent dan in ieder geval niet de enige. Of je nu al bezig bent met rijlessen of dat je binnenkort gaat beginnen bij bijvoorbeeld rijschool Den Haag, deze 10 tips kun je hoe dan ook goed gebruiken!

1. Niemand begint als pro

Probeer te bedenken dat het echt niet gek is dat jij niet meteen na de eerste les vlekkeloos kan autorijden. Je neemt niet voor niks lessen. Laat je niet gek maken en neem gewoon rustig de tijd om alles te leren. Als je bang bent om fouten te maken, dan ga je juist een stuk meer fouten maken. Stap lekker zelfverzekerd de auto in, ook al kan je het misschien nog niet zo goed.

2. Vraag veel

Vraag alles wat in je opkomt aan je rij instructeur. Zoals je juf vroeger altijd zei: domme vragen bestaan niet! Hoe meer je te weten komt, hoe sneller je het gaat leren.

3. Vind een rij instructeur met wie je klikt

Je gaat nou eenmaal veel uren met deze persoon doorbrengen samen in een auto. Het rijlessen wordt een stuk leuker als je je gewoon op je gemak voelt en het zelfs gewoon gezellig kan zijn. Voel je de klik niet? Switch met een ander!

4. Schakelen niks voor jou?

Heb jij moeite met schakelen en de koppeling? Probeer dan eens automaat rijlessen Den Haag. In een automaat kun je je veel beter focussen op het kijken en veilig rijden. Als jij dat fijner vindt en je van plan bent om alleen nog in automaat auto's te gaan rijden, dan kun je beter daarvoor gaan!

5. Varieer de tijdstippen van je lessen

Er is een groot verschil tussen een rijles om 13.00 uur of om 17.00 uur. Rond 16.00 uur begint de avondspits, dus dan is het druk op de weg. Houd hier ook rekening mee als je jouw examen gaat inplannen. Slim om dit niet in de ochtend- of avondspits te doen. Als je de luxe hebt om een tijd te kiezen natuurlijk...

6. Oefen terwijl je met anderen meerijdt

Probeer op te letten als je met iemand anders meerijdt. Check of jij de dingen ook zo zou doen en waarom wel of niet. 

7. Oefen in videogames

Dit klinkt misschien te mooi om waar te zijn, maar het kan echt helpen! In games zoals GTA kun je rijden in veel verschillende auto's. Jouw game zal wel van je opkijken, maar probeer met die auto's eens file te parkeren. Je zal merken dat je hierdoor gewend raakt aan het gevoel. Je hebt ook speciale games voor rijlessen. 

8. Rij vaker en langer

Onderzoek heeft getoond dat als jij intensief lest, je sneller je rijbewijs zal halen. Tijdens lange lessen leer je veel meer en als je vaker rijdt hoef je telkens minder lang in te komen. 

9. Haal je theorie op tijd

Je theorie kan je helpen op de weg, doordat je borden en gevaarlijke situaties herkent. Je kan immers tijdens je praktijkexamen zakken als je niet de juiste snelheid rijdt. Daarnaast wil je uiteindelijk natuurlijk niet wachten op je praktijk, omdat je je theorie nog niet hebt. 

10. Heb er plezier in!

Makkelijker gezegd dan gedaan misschien, maar plezier geeft echt succes. Hoe gemotiveerder je bent, hoe makkelijker het gaat.

Succes met je rijlessen!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Den Haag Studentenstad

Den Haag biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Haagse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, een lijst van up-coming feestjes, toegangskorting bij evenementen, een verzameling van de beste kamers, toegang tot de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Den Haag.

Studeren in Den Haag

Ga jij studeren in Den Haag? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Den Haag

Ga je in Den Haag studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Den Haag en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Den Haag

Er zijn heel veel redenen om in Den Haag te studeren en wonen tijdens je studententijd!

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Den Haag

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Den Haag Studentenstad.

Gezondheidszorg in Den Haag

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Den Haag staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.