Skip to main content
Joan
Joan

Het komende half jaar loop ik stage bij Studentensteden, dus je zal de komende maanden een hoop leuke blogs van mij voorbij zien komen!

Heb je een vraag? Mail mij dan op bloggers@studentensteden.nl t.a.v. Joan

Lees hieronder al mijn blogs!

Alle blogs van Joan


 • 5 tips om telefoon problemen te voorkomen
  Hoe vervelend als je telefoon opeens kapot gaat? Gek genoeg gebeurt dat altijd op de momenten dat het je écht niet uitkomt. Wij hebben tips voor je hoe je kunt voorkomen dat je problemen krijgt met je telefoon.


 • Behandeling van verslaving onder studenten
  Een stressvol leven, voor het eerst op eigen benen staan en mogelijk beïnvloed raken door de omgeving. Dit zijn allemaal mogelijke oorzaken waarom deze groep zo kwetsbaar is voor het overmatig gebruik van verdovende middelen. Maar hoe weet je of je echt verslaafd bent? En hoe is de verslavingszorg in Den Haag geregeld?


 • Nieuwe vloer nodig? Dit zijn de beste opties!
  Op zoek naar een nieuwe vloer, maar weet je niet waar je moet beginnen? Wij hebben het verschil tussen verschillende vloeren voor je uitgezocht.


 • Crypto kopen? Let hier dan op
  Crypto wordt steeds populairder. Ben jij ook nieuwsgierig geworden? Er zijn een aantal dingen waar je aan moet denken voordat je cryptomunten koopt.


 • Zo switch je makkelijk van studie
  Na lang wikken en wegen heb je eindelijk een keuze gemaakt voor een leuke studie. Helaas blijkt na het eerste jaar dat je de studie helemaal niet zo leuk vindt. Wat nu? Snel switchen van studie!


 • Koningsdag 2021
  Morgen is het weer zover: Koningsdag! Net als vorig jaar, is deze dag weer anders dan hoe we het kenden. Maar kom, laten we niet bij de pakken neerzitten! Er zijn genoeg leuke dingen om te doen tijdens Koningsdag.


 • Deze kosten heeft een uitwonende student

  Studenten moeten veel betalen en door de drukke studie blijft er niet veel tijd over om wat bij te verdienen. Om jou en jouw kind hierop voor te bereiden, zetten wij de (studie)kosten van een uitwonende student op een rijtje. • Deze kosten heeft een thuiswonende student

  Er komt een spannende tijd aan: jouw zoon of dochter gaat studeren. Studeren kost veel geld, dat weten we, maar welke kosten komen er precies bij kijken? • Op jezelf wonen? Dit moet je regelen!

  Eindelijk het huis uit en lekker je eigen ding doen. Voordat het echte studentenleven kan beginnen, moet je nog wel wat dingen regelen. Lees je mee? • Tips: deze series moet je zien!

  Tijdens deze donkere dagen en saaie lockdown kunnen we geen genoeg krijgen van series. Daarom hier de beste series op een rijtje! • Besparen op tv kijken? Zo doe je dat!

  Wil jij ook besparen op jouw vaste kosten? Op tv kijken kun je best wel veel besparen! In deze blog vertel ik hoe je dat kunt doen • Hospiteeravond organiseren tijdens corona

  Op zoek naar een nieuwe huisgenoot? Lees hier hoe je coronaproof een hospiteeravond kunt organiseren! • Tips: voordelig online tv kijken

  De tijden van kabeltelevisie zijn zo goed als voorbij en we kijken steeds meer online. Gelukkig kun je tegenwoordig best voordelig online kijken, zowel films en series als live tv. Ik geef je een paar tips hoe je dat kunt doen. • Een keer echt goed uitpakken? Bestel een driegangendiner bij HanTing Delivery!

  Heb je er al eens aan gedacht om een compleet driegangenmenu te laten bezorgen? Dat deed ik afgelopen weekend voor het eerst en dat was heerlijk! • Eerste hulp bij een kapotte telefoon

  Een kapotte telefoon kan bakken met geld kosten en dat willen we natuurlijk niet. Daarom heb ik voor jou een paar tips hoe je met een studentenbudget een telefoon kan fixen. • Eigen bedrijf starten? Dit is het moment!

  Droom je er al jaren van om een eigen bedrijf te starten, maar komt het er steeds maar niet van? Nu je veel thuis zit door corona, is dit het ideale moment! Er zijn een paar belangrijke dingen die je moet weten voordat je hieraan begint. Lees je mee? • Geld verdienen aan oude studiespullen? Zo doe je dat!

  Wist je dat je geld kunt verdienen aan oude studiespullen? Ik leg je uit hoe je dat doet, zodat je meer overhoudt voor de leuke dingen! • Zo kun je in de winter ook genieten van jouw buitenruimte

  De zomer is inmiddels zo goed als voorbij, maar dat betekent natuurlijk niet dat we niet meer kunnen genieten van ons balkon of terras. Met een paar simpele aanpassingen kun je ook in de winter genieten van jouw heerlijke buitenruimte. Wat je hier allemaal voor nodig hebt? Ik zet de belangrijkste dingen voor je op een rijtje! • De voor- en nadelen van een BBL-opleiding op een rijtje

  Heb je nog geen keuze kunnen maken voor het komende studiejaar en twijfel je nog of studeren echt iets voor jou is? Voor degene die wat willen leren maar niet uren boven de boeken willen hangen, zijn er tegenwoordig veel verschillende BBL-opleidingen! In bijna elke sector is er één te vinden. Benieuwd naar de voor- en nadelen van werken en leren? Ik zet ze voor je op een rijtje! • Welke verzekeringen heeft een student nodig?

  Tegenwoordig kunnen we voor alles wat we kunnen bedenken wel een verzekering afsluiten. Hartstikke handig, maar wij (arme) studenten willen alleen wat we écht nodig hebben. Daarom hebben wij de belangrijkste verzekeringen voor je op een rijtje gezet! • Geld besparen in 4 stappen

  Geen fysieke colleges meer en misschien kun je niet meer aan de slag bij je (bij)baantje. Veel studenten zitten op dit moment thuis. De eerste week lijkt dit leuk en vermaak je je prima. Inmiddels raken niet alleen de klusjes op, maar ook je geld. Met deze vier stappen kun je gemakkelijk geld besparen!