Skip to main content
Bijbaan in Den Haag

Ga je tijdens je studententijd verhuizen naar Den Haag en ben je op zoek naar een leuke studentenbijbaan? Goed nieuws, want dan zit je hier goed! Wat dacht je van een leuke baan in Madurodam, PAARD of een van de leuke restaurantjes in de stad. Liever als huiswerkbegeleider of schoonmaker aan de slag? Bekijk hieronder alle bijbanen voor studenten in Den Haag.

ONZE BIJBAAN TIP VAN DE MAAND

> Super leuke bijbanen bij   Coolblue   in Den Haag: van (fiets)bezorger tot sales-, logistiek- of winkelmedewerker

Bijbanen in Den Haag

 • Flexibele en Maatschappelijke Bijbaan als Peer Educator bij MoneyWays!

  Flexibele en Maatschappelijke Bijbaan als Peer Educator bij MoneyWays!

  Wil jij met jouw bijbaan een verschil maken in het leven van jongeren door hen te helpen met geldzaken? Word dan peer educator bij MoneyWays!

 • Klantadviseur - Thuiswerk mogelijk

  Klantadviseur - Thuiswerk mogelijk

  Als Parttime Klantadviseur wordt jij blij van communiceren met klanten en hen te helpen bij verschillende vraagstukken. Je krijgt energie wanneer jij klanten een lach op het gezicht kunt bezorgen.

 • Management Assistent Rijksakademie (tijdelijk)

  Management Assistent Rijksakademie (tijdelijk)

  De Rijksakademie is een van de meest gerenommeerde residency-programma’s in de wereld voor hedendaagse beeldend kunstenaars.

 • Sales- & productie medewerker op inspirerende buiten plek

  Sales- & productie medewerker op inspirerende buiten plek

  We zoeken een collega die écht houdt van regelen en klantcontact. Je vertaalt de behoefte van de opdrachtgever naar een geslaagde dag en denkt mee hoe wij als Zwier inspirerende waarde kunnen toevoegen aan een (vergader)programma.

 • Student in de zorg

  Student in de zorg

  Als Student in de zorg speel je een belangrijke rol bij het organiseren van samenzorg rondom een bewoner. De perfecte bijbaan om bij te verdienen naast je studie en ervaring op te doen in de ouderenzorg!

 • Medewerker Hulp bij het Huishouden

  Medewerker Hulp bij het Huishouden

  Als Hulp bij Huishouden ga jij voor een schoon thuis voor onze cliënten. Je werkt vanuit passie en plezier en zorgt ervoor dat onze cliënten langer zelfstandig en met veel vreugde in hun eigen huis kunnen blijven wonen.

 • Verkoopmedewerker Keukens

  Verkoopmedewerker Keukens

  Ben jij op zoek naar een bijbaan waar je leert werken in ons keukenplansysteem én veel contact hebt met klanten? Dan zijn we op zoek naar jou!

 • Vleermuis- en vogel onderzoeker €20-25 p/u

  Vleermuis- en vogel onderzoeker €20-25 p/u

  Verdien 20,00 - 27,50 per uur! Ontdek, leer en maak impact met ecologisch veldwerk. Ontwikkel praktische vaardigheden en creëer een positief verschil voor het milieu!

 • Traineeship sales & accountmanagement

  Traineeship sales & accountmanagement

  Alle kneepjes van het uitdagende salesvak leren en vanaf de eerste dag betaald worden? Dat kan, als sales trainee bij Alpina Group.

 • Supertoffe baan: animatieteam medewerker!

  Supertoffe baan: animatieteam medewerker!

  Ga een onvergetelijke zomer tegemoet als recreatie-entertainer. Via de Animatie Compagnie kun je geplaatst worden op een camping of vakantiepark binnen of buiten Nederland.

Studenten bijbaan in Den Haag

Woon je als student in Den Haag en ben je op zoek naar een studentenbijbaan? Dan is het goed om van tevoren te weten wat een bijbaantje inhoudt en welke bijbaan in Den Haag geschikt is voor jou als scholier. Heb je voorkeur voor een tijdelijke bijbaan, een baantje voor in het weekend of een minder leuke baan maar wel goed betaald? Of twijfel je nog om überhaupt een bijbaan te nemen als je in Den Haag woont? In deze bruisende stad krijg je het druk met het studentenleven en het bezoeken van leuke feestjes. Wij adviseren om af en toe te investeren in een bijbaan. Tijdens je studententijd begin je met de opbouw van je netwerk en ontwikkel je je eerste werkervaringen. We vertellen je waarom het handig is om naast je studie te werken, wat leuke studentenbijbanen zijn, hoe je er een vindt en wat nog belangrijker is.

Waarom is een bijbaan tijdens je studententijd belangrijk?

Een studentenbijbaan is belangrijk voor het opbouwen van je netwerk en het opdoen van technische werkervaring. Je leert tijdens je baan veel mensen kennen. Handig als je in de toekomst op zoek gaat naar een startersfunctie. Werkervaring naast je studie wordt door werkgevers altijd als positief gezien. Ook bouw je een mooi cv met werkervaring op. Je komt hiermee over als een ondernemend persoon en een student die van studeren houdt. Dat is altijd een lekkere binnenkomer. Daarnaast is het natuurlijk ook fijn om te weten wat je verdient als student. Zo word je iets minder afhankelijk van Ome Duo ;)


Leuke bijbanen in Den Haag

In een bruisende stad zoals Den Haag zijn er genoeg bijbanen voor studenten te vinden. Een populaire bijbaan voor scholieren is bijvoorbeeld horeca. Denk aan bediening in een restaurant, in de catering of achter de bar, in een gezellige kroeg of discotheek. Het voordeel van werken in de horeca is dat je over het algemeen een flexibele bijbaan hebt, ook 's avonds. En het grootste voordeel? De fooi natuurlijk! Een andere leuke bijbaan voor tijdens je studententijd is werken in een winkel. Denk bijvoorbeeld aan een hippe kledingwinkel, de supermarkt bij jou om de hoek of bij de drogist. Het voordeel van werken in een winkel is dat je meestal vaste werktijden hebt. 

Dit zijn populaire bijbanen voor studenten in Den Haag:

 • Horeca medewerker
 • Bezorger
 • Callcenter
 • Winkelmedewerker
 • Barista
 • Administratief medewerker
 • Chauffeur
 • Receptiemedewerker
 • Thuiszorg of ouderenzorg
 • Schoonmaak
 • Freelance schrijver
 • Oppassen

Hoe vind ik een bijbaan in Den Haag als scholier?

Je bent eruit: je gaat op zoek naar een bijbaan in Den Haag. Lekker bezig! De eerste vraag die je moet stellen is of je de ideale baan wilt vinden: waar ben je op zoek? Als student kun je natuurlijk ook een bijbaan zoeken die aansluit bij je cv. Kijk bijvoorbeeld eens naar studiegerelateerde bijbanen. Vind je het geen probleem om 's avonds een bijbaan te hebben? Ga dan naar een bijbaan in of rond het stadscentrum van Den Haag. Zo sta je binnen 5 minuten midden in het uitgaansleven van de binnenstad. Je kunt direct bij de leuke bars en kroegen met je collega's werken!

Wat is het minimumloon van een bijbaan?

Sinds 1 januari 2024 heeft de overheid een gegarandeerd minimumloon ingevoerd. Voor werknemers vanaf 21 jaar of ouder geldt er één vast minimumloon per uur. Voor werknemers onder de 21 jaar geldt een vast minimumjeugdloon per uur. Dit minimumjeugdduurloon wordt vastgesteld naar rato van het gegarandeerde minimumjeugdduurloon. Natuurlijk mag uw (toekomstige) werkgever zijn uurloon verlagen, maar mag hij niet lager gaan dan het vastgestelde minimumloon. inclusief vind je het bedrag wat je minimaal per uur moet verdienen:

 • 15 jaar: € 3,98 per uur
 • 16 jaar: € 4,58 per uur
 • 17 jaar: € 5,24 per uur
 • 18 jaar: € 6,64 per uur
 • 19 jaar: € 7,96 per uur
 • 20 jaar: € 10,62 per uur
 • 21 jaar en ouder: € 13,27 per uur

Het is goed om te controleren of jouw (toekomstige) bijbaan voldoet voordat je het contract tekent. 

Meerdere tegelijk

Als student kun je ook meerdere studiepunten tegelijk hebben. Bijvoorbeeld een paar uur in de week in de horeca en een paar uur in een winkel. Als je meerdere bijbanen hebt, dan moet je de loonheffing goed controleren! Je hebt altijd recht op loonheffingskorting bij één baan. Dat houdt in dat je recht hebt op korting op de belasting die je moet betalen. Je werkgever geeft je korting waardoor je meer loon ontvangt. Dit mag echter maar bij één baan zijn. Als je meerdere werkgevers hebt die maar weinig belasting betalen over je loon, kan het zijn dat je later daar belasting over moet betalen. En dat is zonde. Zorg er daarom voor dat maar één werkgever de loonheffingskorting voor jou betaalt. Je kunt dit doorgeven door een loonheffingsformulier in te vullen. Later kon je het deel van het loon dat is ingehouden terugvragen tijdens de aangifte inkomstenbelasting.

Teken altijd eerst een contract

Als je ergens gaat werken, is het belangrijk dat je een arbeidsovereenkomst tekent. Zo heb je verschillende afspraken zoals loon, proeftijd, verlof, etc. altijd zwart op wit. Dit zorgt er ook voor dat je verzekerd bent door de werkgever mocht er een bedrijfsongeval zijn. Heel belangrijk!

Bijbanen in Den Haag per leeftijd

Het verschilt per leeftijd welke soorten bijbanen je mag doen. inclusief vind je per leeftijd bij welk soort bedrijf je mag werken.

 • 15 jaar: vanaf deze leeftijd mag je in een supermarkt werken als vakkenvuller of inpakker. Ik mag niet achter de kassa werken. Vanaf 15 jaar mag je ook in de horeca aan de slag. Je kunt helpen in de keuken, of in de bediening als er geen alcohol wordt gedronken.
 • 16 jaar: als je 16 jaar bent mag je naast vakkenvullen in de supermarkt ook achter de kassa zitten. Ben je liever een fietskoerier? Dat kan vanaf nu ook. In de horeca heb je ook de slag in de keuken, afwasmachine of bediening.
 • 17 jaar: als je 17 jaar bent, dan zijn er alweer meerdere opties wat betreft bijbaantjes. Naast de supermarktfuncties zoals vakkenvuller of kassamedewerker, kun je ook als fietskoerier, keukenhulp of afwasser aan de slag. Maar je kunt ook in de bedieningsknoppen of achter de bar klikken.
 • 18 jaar: vanaf je 18e mag je in principe alles doen. Werken in een winkel, in de horeca, of zelfs als promotor waarbij je mensen op straat aanspreekt. Een bijbaan als pakketbezorger of koerier mag ook. Wil je iets spannender maken? Dan mag je nu ook met gevaarlijke stoffen of lasers en radarinstallaties werken. Eerst mocht dit alleen onder toezicht, maar nu ben je 18 en kun je zelfstandig werken. 

 

De nieuwste vacatures in je mail

Wil jij ons op de hoogte houden van de laatste vacatures uit Den Haag en het bijbehorende adres in je mail? Meld je dan aan voor onze vacature nieuwsbrief!

Aanmelden vacature nieuwsbrief 

Vacature toevoegen

Is jouw vacature hier ook? Plaats hem snel en gemakkelijk op DenHaagStudentenstad.nl en vind een student voor de functie! Reacties op de vacature komen direct bij jou terecht, zonder tussenkomst van DenHaagStudentenstad.nl!

Vacature plaatsen!